ONE Tower of Bucharest, 4th Floor, Calea Floreasca 165, Sector1, Bucharest, Romania 014459
+40 372 351 471
office@publicaffairssolutions.ro

Codrin Scutaru

Director General

Codrin Scutaru

Codrin Scutaru este Director General al Public Affairs Solutions. Anterior a îndeplinit funcția de Director Executiv al McGuireWoods România, începând cu anul 2018. Din luna ianuarie a anului 2020, a preluat integral acționariatul și managementul companiei care continuă să opereze pe piața din România sub numele Public Affairs Solutions.

Codrin este unul dintre cei mai experimentați executivi din domeniul afacerilor publice din România, fiind responsabil de implementarea unor campanii de public affairs de anvergură în domenii precum pensii private, tichete valorice, servicii medicale și produse farmaceutice, industria auto, taxare. Totodată, a sprijinit investitori importanți în procesul de creare a unor operațiuni la nivel local sau în menținerea unor investiții strategice în România.

Anterior venirii la McGuireWoods, pentru o perioadă de 8 ani, Codrin a ocupat mai multe funcții în cadrul Guvernului României precum Secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, având atribuții manageriale extinse, consilier pentru politici sociale și afaceri europene în cadrul aparatului de lucru al Prim Ministrului, al Ministerului Muncii și Ministerului Educației. În exercitarea atribuțiilor aferentei statului de demnitar, Codrin a dezvoltat un canal susținut de comunicare transatlantică cu oficiali și politicieni ai Statelor Unite ale Americii și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, Codrin acordă o importanță deosebită inițiativelor în beneficiul comunității, fiind activ implicat ca membru al Consiliului Director al Asociației OvidiuRO. Alături de membrii fondatori, Maria Gheorghiu și Leslie Hawke, Codrin a avut un rol decisiv în adoptarea Legii Fiecare Copil în Grădiniță mobilizând resurse publice și private cu scopul de a asigura o educație timpurie de calitate pentru copiii defavorizați ai României.

De asemenea, Codrin a dezvoltat o carieră politică fiind implicat, începând cu anul 2007, în activitatea unor partide de centru-dreapta din România, fiind chiar unul dintre membrii fondatori ai unui partid de coaliției, unde a exercitat și funcția de vicepreședinte.

Compania era anterior McGuireWoods Consulting S.R.L. Începând cu 1 ianuarie 2020, Compania și-a încheiat relația cu McGuireWoods Consulting LLC, McGuireWoods LLP și afiliații lor și și-a schimbat numele în Public Affairs Solutions S.R.L.

© 2020 Copyright Public Affairs Solutions S.R.L. All rights reserved