ONE Tower of Bucharest, 4th Floor, Calea Floreasca 165, Sector1, Bucharest, Romania 014459
+40 372 351 471
office@publicaffairssolutions.ro

Petru Filip

Senior Adviser

Petru Filip

Petru Filip este Senior Advisor și aduce în echipă o experiență de 28 de ani a unui fost politician la înalt nivel, cu atribuții cheie la nivel local, central și european. El a ocupat funcția de primar al Oradei, unul dintre cei mai importante centre economice, sociale și culturale din vestul României, timp de 11 ani. În 2007, anul aderării României la UE, a fost desemnat să se alăture primului grup de reprezentanți români la Parlamentul European. Mai mult, în perioada 2008-2016, a obținut două mandate în Parlamentul României, având și funcția de vicepreședinte și apoi președinte interimar al Senatului în 2010 și 2011. Între 2016 și 2020 a avut calitatea de consilier al președintelui Senatului.

De asemenea, a fost consultant pentru Institutul Urban din Washington, SUA pe aspecte legate de planificarea și dezvoltarea urbană în România, având în vedere rolurile sale de vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România și a Federației Administrațiilor Locale din România.

Deține două diplome de doctorat în Management Public la Universitatea de Vest din Timișoara și Inginerie Mecanică la Politehnica Timișoara. Petru Filip predă economie financiară, finanțe publice și economie publică la Universitatea din Oradea.

Compania era anterior McGuireWoods Consulting S.R.L. Începând cu 1 ianuarie 2020, Compania și-a încheiat relația cu McGuireWoods Consulting LLC, McGuireWoods LLP și afiliații lor și și-a schimbat numele în Public Affairs Solutions S.R.L.

© 2020 Copyright Public Affairs Solutions S.R.L. All rights reserved